SKÆNDERIER – HVEM HAR ANSVARET

Læs indlæg

Skænderier - hvem har ansvaret

Skænderier, kritik og bebrejdelser

  • skænderier er en bombe under et velfungerende parforhold
  • skænderier skaber vrede, afstand og ensomhed

Kritik af partneren fører til skænderier og er altid en trussel. Kærligheden er truet. Kritik og bebrejdelser skaber vrede og afstand. Det fører ofte til endnu mere kritik og afstand. Parforholdet er i krise. Drømmen om et varmt og levende parforhold er truet.

Over halvdelen af alle parforhold ender med skilsmisse. Skilsmisse starter med det første skænderi. I alle parforhold opstår konflikter. Det er et problem, hvis I ikke lærer at lande konflikter på en god måde. Hvis du tror at problemerne går over af sig selv, kan jeg fortælle dig, at et kærlighedsforhold ikke lykkes uden en direkte og bevidst indsats.

Et rask skænderi renser luften …. eller

Måske tænker du, at I bare er inde i en dårlig periode og at det går over. Tror du, at et rask skænderi renser luften? Jeg kan fortælle dig, at det ikke er rigtigt. Desværre sker der det, at for hver gang man skændes, bliver sur og lukker af, lukker det lidt ned for oplevelsen af kærlighed, glæde og varme. Til slut kan man ikke mere mærke, at man elsker sin partner.

Hjælp til parforhold i krise

Hvis du oplever, at du er opgivende, er det på høje tid at få en alvorlig snak med din partner. Det er nu I skal have hjælp. Mange forestiller sig, at et kroophold kan fremtrylle en romantisk stemning og god sex, men hvis du eller I begge er opgivende og oplever utilfredshed med hinanden, skal der noget andet og mere til.

Du har ikke fundet en forkert partner. I skal udvikle Jeres parforhold. Det er en livslang og spændende proces. Vilje til et godt parforhold er afgørende. I undgår ikke skænderier, men med parterapi får I forståelse for, hvad der skal til for at et parforhold lykkes. Med parterapi kan jeg give Jer redskaberne til at udvikle et varmt parforhold med langt færre skænderier. Forskning har vist at maksimalt 20% af tiden må være præget af skænderier, vrede og uenighed, hvis et parforhold skal lykkes.

Parterapi 3-5 gange gør en stor forskel

De fleste af mine klienter fortæller, at de har mærket de første tegn på krise, lang tid før de opsøger mig. Vent ikke. Hvis I får hjælp i tide, kan I udvikle og bevare et kærligt og respektfuldt forhold. Ræk ud – bare 3-5 gange parterapi kan hjælpe Jer med redskaber, så I udvikler et varmt, kærligt og varigt parforhold.

Hvis I begge er indstillet på at få lidt hjælp, kan I med ret enkle teknikker lære at tale sammen om det vanskelige, som I måske ellers har erfaring for ender i kritik, bebrejdelser, skænderier og vrede. Vi er generelt ikke gode til at fortælle om ønsker og behov – altså hvad vi gerne vil. I stedet bliver det til lange bebrejdelser og fortællinger om det vi ikke vil – kritik rettet med partneren.

Spot faresignalerne

Men hvordan spotter man faresignalerne, og hvordan ved man, om man er inde i en dårlig periode eller på vej mod en skilsmisse?

Advarselstegn:

  1. I har for lidt eller for negativ kontakt
  2. I skændes ofte
  3. I finder fejl hos hinanden
  4. Problemer med sexlysten
  5. For lidt kram og kys
  6. I bliver irriterede på hinanden
  7. I undgår at være sammen – overarbejde, cafésamvær med andre, motion, børn får al opmærksomhed

Måske skal I overveje lidt “superviseret træning” hos en psykoterapeut med speciale i parterapi – det er ikke helt nemt at ændre sine mønstre selv.

KONTAKT MIG PÅ TLF ELLER MAIL

CopyRight © 2019 Eva Biehe | Customised by Boomer Digital

Spred kærligheden og del dette indlæg på

>