INTIMITET OG SEX

Kender du det, at du ikke mere har rigtig lyst til sex men gerne vil være tæt?

Jeg møder mange som tror, at manglende sexlyst betyder, at man ikke mere elsker rigtigt.

Selvfølgelig kan der være gået for meget ’vi er bare gode venner’ i den.

Hvis I har fået børn, går en meget stor del af opmræksomheden og tiden med at passe og være sammen med børn. Hvor megen tid efterlader det til parforholdet?
Tal med din partner om, hvordan I får sat tid af til at være par, så ikke al Jeres tid er børnetid, familietid og alenetid.

Måske har I forældre i nærheden. Spørg om de vil hjælpe jer.


For år tilbage sad jeg med en klient, som spurgte sin far, om han ikke havde lyst til at være sammen med børnene. Hvilken bedstefar vil kunne få sig selv til at sige nej til det, selvom han måske hellere vil noget andet? i min verden er det en lusket måde at spørge på.

Spørg i stedet direkte, om du kan få hjælp. Det er reelt.


Bedsteforældre har måske ikke altid lige lyst – men de vil gerne hjælpe, for at støtte Jer som par og dermed som familie.

Hvis I skal holde gang i Jeres sexliv er det vigtigt, at I har tid og ved, at I ikke bliver afbrudt.


Stress nedsætter lysten til sex og intimitet. Mangel på tid og evige afbrydelser i form af ”Mor, jeg er tørstig” giver stress.


Find andre tidspunkter til et hurtigt knald. Måske er I også alt for trætte sent om aftenen. Når hverdagen presser sig på, er det faktisk nødvendigt at lave aftaler. Det lyder kedeligt, men alternativet er ofte, at sexlivet ellers ebber ud.


Det er til stor skade for oplevelsen af kærlighed og forbundethed.

Vær også opmærksom på dine tanker.


Hvad med at I indfører en regel, som siger, at I begge øver Jer i at se det mest positive ved partneren?


Brug lidt tid en gang om ugen på at fortælle hinanden, hvilke positive ting I har bemærket hos hinanden og hvilke positive tanker I har haft om den anden. Kald det Jeres positivitets booster eller find et andet godt navn.


Det er vigtigt at vide og forstå, at dårlige tanker om den anden – og om en selv – kan være afgørende for, hvordan man opfører sig overfor hinanden.


Dine tanker giver dig en følelse. En følelse er en kropslig reaktion, som har sit udspring i hjernen. Alle tanker som handler om noget besværligt, noget du er vred eller irriteret over, får hjernen ti l at reagere indefra ur-hjernen. Du bliver simpelthen mere kort for hovedet, mere aggressiv , mere snappende og mere lukket .


Det får din partner til at re-agere på dig og så er spillet kørende. Såkaldt negative tanker får hjernen til at reagere, som var det en udefrakommende trussel. Det sker også hos din partner.

Søg derfor bevidst efter at skaffe kæreste-tid og vær meget opmærksom på tankerne.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at vide, at der ikke er noget i vejen med dig, fordi du ikke mere mærker den vilde erotiske tiltrækning til din mand – hvis du er kvinde. Lyst handler nemlig også - eller især -  om, at noget er nyt og uprøvet. Efter et par år med den samme partner er der ikke mere noget nyt … du ved præsis hvordan din partners hud føles, du kender din partners duft, du kender måske efterhånden hver eneste bevægelse og reaktion fra din partner.


Det er trygt.


Men det er desværre også samtidig det, der slukker noget for lysten.PARTERAPEUT, COACH & MENTOR


LAD MIG HJÆLPE DIG

Kontakt mig for en gratis halv time enten i min klinik eller på telefon. Derefter har du et mere klart billede af, om du kan have tillid til mig som terapeut. 

>