UTROSKAB – er det min skyld?

Læs indlæg

UTROSKAB

Er det min skyld?


Kan du forhindre utroskab?


Ja, det kan du i høj grad.  

I alle forhold, hvor der ikke er tale om afhængighed, har du stor indflydelse.

Det betyder dog ikke, at det er din skyld, hvis din partner er utro.


Utroskab og ansvaret herfor ligger altid hos den, der har valgt at være utro.


Inden vi ser på, hvad du kan gøre, er der lige et par ting, du skal vide.


For nogle mennesker er den seksuelle drift og sex i det hele taget en så tillokkende stimulans, at der kan være tale om afhængighed. Det er ikke en sygdom.

Sex-afhængighed er en afhængighed som alle andre: den kan styres! Men det kræver viljestyrke.


Om manglende viljestyrke sagde man i min ungdom:

 • Han har rygrad som en regnorm - eller 
 • Den som ingen rygrad har, må holde sig i skindet.

Man kan være afhængig af :

 • Alkohol
 • Poker (på Nettet)
 • Mad, slik og kager
 • Cola og andre læskedrikke
 • Sex
 • Porno
 • Facebook
 • Gaming
 • Shopping
 • og meget mere....


Hvis du er overvægtig, er årsagen, at du spiser for meget og forkert. Det er en afhængighed af mad/slik/kager. Stimulering af smags- og lugtesansen kombineret med oplevelsen af sukker og en fyldt mave giver et følelsesmæssigt kick og kroppen falder til ro, når mavesækken er fyldt op. Først bagefter kommer skammen og den dårlige samvittighed.


Du kan også have vænnet dit system til underholdning i form af Facebook, Youtube, Gaming og masser af sms'er med venner. Forsøg en uge at holde dig fra sociale medier. Læg din mobiltelefon fra dig .... og noter dig, hvordan du mærker uro og en oplevelse af kedsomhed - vær nysgerrig og åben - prøv det. Faste er også at lægge vaner fra sig. 


En stresset forretningsmand havde besluttet at tage på retræte på et kloster. Da han ankommer bliver han venligt modtaget af en af munkene, som viser ham ind på det værelse, han skal bo på en uge. Da munken vil gå, siger han til forretningsmanden: " Sig endelig til, hvis der er noget, du mangler. Så vil vi lære dig at leve uden"


Hvis du oplever noget, der ligner abstinenser, fordi du ikke kan komme i fitnescenter, eller du bliver forhindret i at løbe f.eks. 20 km om dagen,  har du skabt en afhængighed. Motion aktiverer belønningscentret. Derfor virker motion antidepressivt.


For at gøre det hele lidt mere kompliceret, vil vores hjerne ALTID reagere på ændring af vaner med en form for angst og uro. Du kan læse mere om hjernefunktion HER


Nogle bliver afhængige af at se kontoen vokse, at se nye ting i hjemmet .... alle deres tanker handler om at tjene flere penge, anskaffe flere og flere ting, større og større biler ... udleve drømmen om økonomisk succes udmøntet i overflod og luksus.


Alt, der stimulerer os får hjernens belønningscentre til at producere signalstoffer som dopamin.


Sexafhængighed kan være så udtalt, at personen ikke tænker på andet, så vedkommende jagter den ene seksuelle oplevelse efter den anden - oftest med nye partnere, hvor spændingen er størst.


Hvis du møder en person, som er sexafhængig, er der intet, du kan gøre udover at forsøge at overbevise personen om, at et stabilt og varigt kærlighedsliv, forudsætter ændring af afhængighedsmønstret. Det kan være som at tage sprøjten fra en narkoman. Overvej om du skal bruge dine kræfter på det.


Afhængighedsproblemer som årsag til utroskab har du ikke mulighed for at ændre. Det har kun din partner. 


Hvad har du indflydelse på?


Til gengæld har du stor indflydelse på situationen, hvis du og din partner har et rimeligt, velafbalanceret forhold til sex.

Sex har en meget vigtig funktion udover at føre slægten videre. Sex mellem Jer to frigiver et hormon,som hedder oxiticin - et tilknytningshormon.


Alt, hvad vi gør i et parforhold, burde handle om at skabe tilknytning. Berøring, kys og kram - og sex er helt afgørende for en god og stabil tilknytning.


Hvis vi stopper med at røre ved hinanden, kysse og kramme, opstår der ængstelse for at tilknytningen er truet. Det er en dyb og ofte ubevidst oplevelse af usikkerhed. At være usikker på sin partner skaber en let aggression .... den del af hjernen, som vil gøre alt for at beskytte os mod noget ondt, bliver aktiv.

Behovet for at føle sig tryg i tilknytningen er vigtig ikke bare i barndommen. Behovet varer livet ud.Dette kan du/I gøre


Hvis du og din partner sørger for, at stemningen mellem jer 90% af tiden er præget af imødekommenhed, venlighed  og kærlighed  og I sørger for at holde liv i den seksuelle kontakt mellem jer, nedsætter I risikoen for at komme ud for utroskab med tæt på 100%


Hvordan sikrer i så, at stemningen  netop er præget af imødekommenhed, venlighed og kærlighed?


Ja,, det gør I bl.a. ved at have det fundament, som jeg beskriver i mit kursus

 

Samlivsprotokollen

en praktisk guide til det slidstærke parforhold. 


Med et fælles fundament i forholdet reducerer I antallet af konflikter og dermed risikoen for, at I trækker jer og afviser hinanden.

Tak for al den hjælp og støtte vi har modtaget fra dig. Vi har genoptaget vores forhold i juni og har siden været på ferie i Frankrig.  Nu skal vi holde jul sammen med vores børn. 

y and x | Family of 4

Skal jeg hjælpe dig?

Spred kærligheden og del dette indlæg på

>