ENSOM I PARFORHOLDET

Læs indlæg

Er du ensom i dit parforhold?


Man kan sagtens sidde tæt i en sofa og alligevel føle sig ensom

Ensomhed i parforholdet skaber vrede og afstand. Lysten til intimitet og nærhed forsvinder. Hvis det er noget som sker tit mellem Jer, kan det ødelægge meget i Jeres forhold.


Forestil dig, at du har oplevet noget, som har gjort dig trist – eller vred. Du fortæller det til din kæreste. Han lytter (tilsyneladende) og i det sekund, du stopper din fortælling siger han: ” jeg skal til et møde i morgen med chefen”.


Måske sidder han med sin mobiltelefon, mens du fortæller, så du kan se, at han samtidig er optaget af noget andet. Han er ikke opmærksom på dig. Han er ikke nærværende.

Hvad sker der lige? Du fortæller i øst – og han i vest. Der er absolut ingen kontakt. Du sidder tilbage med en følelse af ikke at være hørt, – du føler dig ensom. Sandsynligvis vil din reaktion være præget af lukkethed og inde bagved vrede. Vrede over ikke at blive hørt … over at forsøge at få kontakt uden at opnå den. Når han opdager din reaktion vil han måske sige: “Hvad er du nu sur over?” Det er ofte sådan et skænderi starter.


Når vi oplever ikke at blive hørt eller forstået, opstår der frustration og vrede. Vrede slukker på et splitsekund lysten til intimitet.

Det du har brug for er empati – at han lytter og indlever sig i, hvordan du har det. Han skal ikke fixe situationen for dig. Det bedste han kan gøre er at sige: ” jeg kan godt høre, at du er ked af det. Er der noget du selv kan gøre? Jeg laver lige en kop kaffe, så kan vi sidde lidt sammen"

På den måde viser din partner, at han forstår, at du har brug for omsorg og trøst. Først når du har fået fortalt din historie og har en oplevelse af, at han kan rumme dig med din oplevelse, falder det til ro for dig.

Herefter kan han fortælle, at han i morgen skal til et møde. Nu er det ok med et ’sporskifte’


Forsøg i den nærmeste fremtid selv at lytte mere... bed f.eks. din partner fortælle lidt mere om emnet. Og så kommer vi til den svære part: Undlad at fixe din partners situation.

Det er vigtigt at du ikke spiller den kloge, som har svar på alle spørgsmål eller som kender løsningen på din partners problemer. 

Vær der for din partner uden at gribe ind.

Kun hvis din partner spørger "hvad ville du gøre" er det ok at fortælle, hvad du ville gøre.Vil du have hjælp?

CopyRight © 2019 Eva Biehe | Customised by Boomer Digital

Spred kærligheden og del dette indlæg på

>