Læs indlæg

Utroskab – parterapi hjælper jer igennem

Læsetid: 3 minutter

Utroskab i parforhold

… dit parforhold kan reddes, hvis I begge ønsker det.

Kommer I umiddelbart efter, at utroskab er afsløret, er mindst en i chok. De første 2 møder hos mig vil jeg have særligt have fokus på krisehjælp. Her vil jeg hjælpe Jer begge to med at sætte ord på kaotiske tanker og følelser. Først og fremmest gælder det om at skabe lidt ro, ikke gøre problemerne større.

 

I har vidt forskellige behov ved utroskab

Har din partner været utro, oplever du nok et – forbigående –  tab af selvværd. Hvad har den anden, som jeg ikke har? Hvem kender til det her? Er jeg til grin?  Hvor længe har det varet? Du plages af indre billeder: din kæreste i intime situationer med den anden.

 

Har du været utro, får du udfordret din selvopfattelse. Fra at have opfattet dig selv som én andre kan stole på, have tillid til, en ansvarlig kæreste og forælder, må du med ét slag se dig afsløret som en der har svigtet og bedraget og sat dine børns trygge liv og opvækst på spil.

 

utroskab – Afklaring

Krisehjælp efter utroskab efterfølges af en fase, hvor I skal finde ud af, om I vil fortsætte forholdet – begge to!
Vil I arbejde på at få Jeres forhold til at fungere igen eller er det nu I afvikler det helt?

 

Lige når utroskaben afsløres er det måske det letteste at sige stop! Det kan være at forholdet reelt er slut for den ene part.

 

At sige stop kan også være at springe over, hvor gærdet er lavest.

 

Siger I begge ja til at forsøge at genvinde tilliden og bringe parforholdet på sporet igen efter utroskab, er der ingen garanti for at det lykkes. I skal være realistiske: selvom I ønsker at fortsætte for at redde det trygge familieliv, skal I kunne se Jer selv som kærester igen. Det skal være kærligheden, som binder Jer sammen – ikke børn og hus. Det lykkes for mange par –  ikke for alle.

 

Genopbygning af parforholdet efter utroskab.

Hvis I vælger at give forholdet en chance, vil terapien først og fremmest handle om at give Jer redskaber til flg:

  • I skal have hjælp til at tale om det, der er sket.
  • I skal kunne tale om fortiden og fremtiden.
  • Samtaler skal foregå ordentligt, dvs uden anklager og beskyldninger.
  • I skal lave et nyt fundament for forholdet.
  • I skal på sigt skabe ændringer, som skaber fornyet gnist.

 

Læs også  når gnisten forsvinder i parforholdet

 

At genvinde tilliden

Har din partner været utro, skal du bruge tid på at genvinde tillid. Lang tid. Det hjælper dig ikke, at din partner forsikrer dig om, at det ikke sker igen eller at det er slut. For du tror ikke på det, du hører.

 

Er du den, der har været utro, må du forsøge at genvinde tilliden. Den process kan du ikke bestemme farten på. Den kan tage lang tid.

Selvom du måske er helt klar over, at du har truffet valget og vil blive i dit forhold, har din kæreste brug for at tale om usikkerheden i lang tid.

 

Du vil blive utålmodig. Du vil have svært ved at forstå, at I ikke bare kan slå en streg over det, så I kan komme videre.

Disse processer skal foregå ordentligt dvs. uden anklager. Det hjælper jeg med.

I skal lære, hvordan I kan håndtere nye konflikter på en konstruktiv måde.

 

De gamle konflikter, som har været med til at skabe afstand mellem Jer, skal også vendes. Lige nu fylder de bare ikke så meget. Utroskaben tager al opmærksomheden.

 

Jeg hjælper Jer igennem

I parterapi kan der tales om det uden skænderier. Jeg sidder som tovholder og hjælper Jer igennem. En rystelse af parforholdet kan sætte en meget positiv udvikling i gang.

Spred kærligheden og del dette indlæg på