Læs indlæg

Min næse er grim

Min næse er grim

Blandt unge er der en stigende tendens til at fokusere overdrevent på udseendet. Næsen er forkert. Brysterne forkerte, skamlæberne forkerte.

Det kan blive en besættelse. Det kan føre til, at en person hele tiden overvejer, hvordan hun tager sig ud for andre. Ser jeg bedre ud fra højre eller venstre side? Hvis jeg stiller mig i baggrunden er der nok ingen som opdage, at min næse er for stor.

Næser er forskellige.

Bryster er forskellige.

Skamlæber er forskellige.

Vi glemmer at billeder lyver. Billeder kan manipuleres. Billeder fortæller om idealer. Sådanne forskønnede billeder af totalt-perfekte kroppe og ansigter møder vi alle steder i den virtuelle verden i dag: På facebook, Instagram, snapchat.

Bodydymorphofobi er græsk og betyder angst for at kroppen eller dele af kroppen er u-perfekte eller misdannede.

Bodydysmorphofobic disease BDD er en relativt ny diagnose.

Morfologien (af græsk μορφή, morphé = “form” + λόγος, lógos = “lære”, altså “formlære”) er læren om organismernes struktur og ydre form.

Angst blandt unge er et stigende problem.

De børn og unge, jeg ser i min klinik kender oftest til angsten i forbindelse med

Angst for bakterier

Angst for fejl ved udseendet BDD

Social angst

Præstationsangst

…. denne side er under udarbejdelse

WOULD YOU HAVE HELP?

Læsetid: 1 minut

Spred kærligheden og del dette indlæg på

>