Læs indlæg

Er du ensom i dit parforhold? Man kan sagtens sidde tæt i en sofa eller være sammen og stadig føle ensomhed. Hvordan nu det?

Er du ensom i dit parforhold? Man kan sagtens sidde tæt i en sofa eller være sammen og stadig føle ensomhed. Hvordan nu det?

Forestil dig, at du har oplevet noget, som har gjort dig trist – eller vred. Du fortæller det til din kæreste. Han lytter (tilsyneladende) og i det sekund, du stopper din fortælling siger han: ” jeg skal til et møde i morgen med chefen”.

Hvad sker der lige? Du fortæller i øst – og han i vest. Der er absolut ingen kontakt. Du sidder tilbage med en følelse af ikke at være hørt, – du føler dig ensom. Sandsynligvis vil din reaktion være præget af lukkethed og inde bagved vrede. Vrede over ikke at blive hørt … over at forsøge at få kontakt uden at opnå den. Når han opdager din reaktion vil han måske sige: “Hvad er du nu sur over?”

Det du har brug for er empati – at han lytter og indlever sig i, hvordan du har det. Han skal ikke fixe situationen for dig. Det bedste han kan gøre er at sige: ” jeg kan godt høre du er ked af det. Er der noget du selv kan gøre? jeg laver lige en kop kaffe, så kan vi sidde lidt sammen ( han viser at han forstår, at du har brug for omsorg og trøst). Først når du har fået fortalt og har en oplevelse af, at han kan rumme dig med din oplevelse, falder det til ro for dig.

Herefter kan han fortælle, at han i morgen skal til et møde. Nu er det ok med et ’sporskifte’

WOULD YOU HAVE HELP?

Læsetid: 1 minut

Spred kærligheden og del dette indlæg på

>