BØRN I PARFORHOLDET

What is Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing

Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Where does it come from?

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source.

Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet..", comes from a line in section 1.10.32.

The standard chunk of Lorem Ipsum used since the 1500s is reproduced below for those interested. Sections 1.10.32 and 1.10.33 from "de Finibus Bonorum et Malorum" by Cicero are also reproduced in their exact original form, accompanied by English versions from the 1914 translation by H. Rackham.

Er Det I Virkeligheden Din Egen Historie, Som Blander Sig

Hvis du tidligere har været udsat for utroskab eller tillidsbrud i et parforhold, så kan det være, at det er dig, der ser spøgelser ved højlys dag, og så kan en anklage om at ”Har du en anden?”, faktisk gøre ret stor skade i dit parforhold.

Jeg oplever ofte i min klinik, at et par har problemer med jalousi. At være jaloux er en smadderbesværlig følelse. Jeg plejer ikke at tale om jalousi men derimod om angst for at blive forladt. Hvis vi har en meget tidlig historie, hvor vi har oplevet - eller troet - at vi var blevet forladt, kan det sidde i kroppen eller hjernen som en erindring – selvom det slet ikke behøver være en reel erfaring. Har vi troet eller tænkt at vi var forladt, kan det sætte sig varige spor.

Senere i livet vil vi så have en tendens til at være superopmærksomme overfor tegn på at blive forladt … tegnene kan være ting vi ser, men desværre kan det også bare være vores eget tankespind. Er det lidt for terapeutisk nørdet?

Så lige nu skal du være lidt strategisk. Jeg ved det er svært.

Både for din egen skyld, dit parforholds skyld, men også for din partners skyld, er det klogt at gå lidt varsomt frem. Måske har din partner rent faktisk ikke har gjort noget.

Jeg er helt med på, at uanset om det er dine egne forestillinger og tanker eller reelle observationer, er det ikke en rar situation at være i.

Desværre.

Der kan være rigtig mange grunde til, at du får mistanke om utroskab. Læg mærke til at jeg siger mistanke. Det er dine tanker – og de kan være helt urealistiske.

Jeg foreslår at du vælger at blive din egen privatdetektiv… Du skal simpelthen gå i observations – mode.

Det betyder ikke, at du skal lure på din partner, men jeg vil foreslå, at du i en lille bog noterer alle de små forandringer i Jeres hverdag, du registrerer.

Det kan være noget du ser, lægger mærke til eller hører. Det vigtigste er, at det er noget du kan se med dine øjne, høre med ørerne, lugte med næsen eller mærke på din krop … du skal kort sagt notere alle de små ting, der er reelle, observerbare tegn på ændringer, som gør dig urolig.

Det kan være at din partner har mere overarbejde, taler om ikke at kunne sove, har ondt i maven, skal på flere kurser med overnatninger eller at din partner er begyndt at gøre mere ud af sig selv. Måske har din partner en ny og anderledes adfærd med sin mobil. Noter alt det, som gør dig urolig. noter også hvornår du har observeret det.

Giv Dine Tanker Et Realitetscheck

Det er også en god ide at du noterer dine tanker. Skriv en liste på et stykke papir med alle dine tanker (sætninger) indled med ”jeg tænker at…….”

Når du har noteret dine tanker, giver du dem et realitetschek:

  • Denne tanke … på en skala fra 1-5, hvor sandsynligt er det så, at det er rigtigt? 
  • Den iagttagelse, jeg har gjort, kunne jeg tænke anderledes om den? Kunne det være noget andet?

Efter en to-tre uger sætter du dig med en kop the og gennemgår dine notater … nu kan du i ro og mag kan beslutte, om du skal spørge din partner, om der er noget i gære eller om der er noget I skal tale om.

Du kan lægge ud med at fortælle om dine observationer og at sige, at det gør dig urolig. Det er det jeg kalder at opføre sig respektfuldt og at blive på egen banehalvdel.

Hvis din partner ikke vil takle om det, kan du sige, at det du har observeret giver dig den tanke, at der er en anden.Det gør det meget urolig.

Slut af med at spørge direkte: ”har du en anden?”

Hvis din partner nægter og du har fået forstærket din mistanke om, at der foregår noget, som du ikke skal vide, foreslår jeg, at du gentager proceduren og tager det op med din partner efter nogle dag, hvor du fremlægger nye observationer.

Hold fast i din ordentlighed! Men giv ikke slip!

Utroskab er noget af det værste man kan opleve i et parforhold som jo gerne skal være baseret på gensidig tillid. Tillid til, at der kun er dig og mig.

Krise efter utroskab? Læs om  utroskab og om at komme videre efter utroskab.

PARTERAPEUT, COACH & MENTOR


LAD MIG HJÆLPE DIG

Kontakt mig for en gratis halv time enten i min klinik eller på telefon. Derefter har du et mere klart billede af, om du kan have tillid til mig som terapeut. 

>